GESTORIA CASTELLS, S.L.P

NO HI HAN PUBLICACIONS

APARTATS DEL BUTLLETÍ

Ayuda
x

Ayuda a la busqueda de artículos

La búsqueda se realizará sobre los artículos que pertenezcan a las publicaciones del producto seleccionado.

Si introducimos más de una palabra, el resultado de la búsqueda será todos los artículos que contengan al menos una de las palabras.

Si introducimos varias palabras entre comillas, el resultado de la búsqueda será todo artículo en el que aparezca exactamente la frase escrita en el buscador.

Ejemplo: "Obligaciones del empresario"

El Govern allarga fins a febrer de 2022 les ajudes per als autònoms

El Reial decret llei 18/2021, de 28 de setembre, de mesures urgents per a la protecció de l’ocupació, la recuperació econòmica i la millora del mercat de treball estén fins al 28-2-2022 les ajudes per als autònoms l’activitat dels quals es va veure afectada per la pandèmia, dins d’un paquet de mesures que també contempla exoneracions en les quotes de la Seguretat Social per als treballadors per compte propi protegits en el període anterior.

S’estima que uns 226.000 es beneficiaran d’aquestes exoneracions. Els treballadors per compte propi que continuïn amb una suspensió temporal de tota l’activitat arran de les restriccions de les autoritats mantindran la prestació extraordinària per suspensió d’activitat equivalent al 70 % de la base mínima de cotització.

Aquest col·lectiu també quedarà exempt de pagar les quotes a la Seguretat Social, encara que aquest període comptarà com cotitzat i serà compatible amb ingressos del treball per compte d’altri fins a 1,25 vegades el Salari Mínim Interprofessional (SMI).

La pròrroga de les ajudes també continua vigent per als treballadors per compte propi que presentin una caiguda del 50 % en la facturació del tercer i quart trimestre de 2021 en comparació amb el mateix període de 2019 i que no hagin obtingut entre juliol i desembre de 2021 uns rendiments nets computables fiscalment superiors a 8.070 euros. A més, ha de complir amb el requisit de carència per accedir a la prestació ordinària de cessament d’activitat.

El Reial decret llei contempla la sol·licitud de prestació extraordinària per als qui no puguin accedir a les dues ajudes anteriors. En aquest cas, la prestació serà equivalent al 50 % de la base mínima de cotització i l’autònom estarà exonerat d’abonar les quotes a la Seguretat Social, encara que aquest temps li comptarà com cotitzat.

Per accedir a aquesta prestació, el treballador per compte propi ha de presentar una caiguda d’ingressos del 75 % i uns rendiments nets computables en els dos últims trimestres de 2021 inferiors al 75% del salari mínim interprofessional.

En el cas dels autònoms de temporada, la prestació d’aquest sisè esquema d’ajudes és del 70 % de la base mínima. També exigeix que els ingressos de l’últim semestre de 2021 siguin inferiors 6.725 euros.

«És una transició suau a l’activació final, fent que es mantinguin les exoneracions a les quotes de la Seguretat Social fins a gener, en el cas dels autònoms que segueixen molt afectats per la pandèmia. Les quatre modalitats de protecció que han existit fins ara les mantenim», va expressar el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá.

Els autònoms canaris que hagin de suspendre o cessar l’activitat com a conseqüència directa del volcà podran accedir a una prestació per cessament d’activitat sense còmput dels primers cinc mesos de percepció.

Agencia Europa Press

El web de la Seguretat Social permetrà consultar la vida laboral i les bases de cotització

La Seguretat Social ha ampliat els serveis del portal Import@ss, l’eina digital per a la consulta de les dades dels treballadors, i ara permetrà també consultar els detalls de la vida laboral en temps real i les bases de cotització per calcular-ne les prestacions.

El Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha informat que l’actualització d’aquest portal habilita a l’empleat a obtenir informació sobre la relació laboral amb l’empresa, amb dades com la jornada de treball, el tipus de contracte, grup de cotització, el conveni col·lectiu d’aplicació o l’entitat asseguradora.

El treballador podrà consultar informació relativa a la quota que abona cada mes a la Seguretat Social i l’import que cotitza l’empresa per ell. El portal també inclou avisos d’altes anul·lades i deutes pendents amb la Seguretat Social.

En el cas dels treballadors per compte propi, Import@ss els donarà ara accés a les dades com a autònoms com la data de l’alta, l’activitat que exerceixen, la quota que abona, l’entitat asseguradora i les cobertures amb les quals li protegeix la Seguretat Social.

Abans d’Import@ss, la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) feia una campanya de comunicació de vida laboral i bases de cotització als treballadors, mitjançant un enviament anual de cartes. Ara aquesta informació es proporciona per SMS, per la qual cosa la campanya de la TGSS se centrarà a demanar als ciutadans que donin d’alta el telèfon en la Seguretat Social per poder indicar-los com accedir a aquest servei.

Es pot fer l’autenticació d’accés a Import@ss amb Cl@ve, certificat electrònic o per SMS, si s’ha proporcionat el telèfon a la Seguretat Social.

En cas contrari, el ciutadà pot comunicar el telèfon a la Seguretat Social a través del servei d’atenció T’ajudem, disponible a la seu electrònica de la Seguretat Social. També es pot sol·licitar a la web http://run.gob.es/rtvmcd.

Agencia Europa Press

El percentatge de microempreses que prenen mesures de ciberseguretat es dispara fins al 70 %

L'Observatori Nacional de Tecnologia i Societat (ONTSI), dependent de Red.es, ha destacat en l’informe que el nivell d’Espanya se situa per sobre de la mitjana de la Unió Europea, ja que és la cinquena més digitalitzada, només per darrere de Dinamarca, Suècia, Països Baixos i Irlanda.

Les empreses més digitalitzades són les del sector de la informació i les comunicacions, seguides pels hotels i agències de viatge. Aquests sectors són també líders en aspectes com la penetració de l’analítica de big data i l’ús de tecnologia per a l’anàlisi de la informació generada per mitjans socials.

En general, l’informe constata un avanç de la digitalització de microempreses i pimes que, no obstant això, continuen estant lluny dels indicadors de les grans empreses en aspectes com la presència de perfils tècnics.

No obstant això, hi ha factors on s’observen reculades com l’ús de serveis de computació en el núvol en microempreses, que va passar d’un 10,4 % a un 8,6 % en 2020.

Així mateix, s’aprecia també la diferència entre empreses de menys de deu empleats i pimes i grans empreses en l’ús de dispositius IoT, que passa del 4,6 % en el cas de les primeres al 16,8 % en el cas de les segones.

Una altra tendència que constata l’ONTSI és que cada vegada més empreses donen als treballadors telèfons mòbils amb accés a Internet, ja que és una cosa que ocorre en el 77,3 % de pimes i grans empreses i en el 55,1 % de microempreses (11,5 punts més que en 2019).

Agencia Europa Press

L’Agència Tributària podrà accedir al Registre de Titularitats Reals per combatre el frau fiscal

L’Agència Tributària i el Col·legi de Registradors han signat un nou conveni que permetrà a l’Agència accedir al Registre de Titularitats Reals, ampliant així la informació de la qual ja disposa en aquesta matèria per combatre el frau fiscal.

En virtut del conveni, l’Agència podrà consultar i obtenir informació sobre titularitats reals de participacions i accions de les societats que figura en el Registre Mercantil.

Segons ha destacat l’organisme, aquesta informació continguda en el Registre de Titularitats Reals es considera de rellevància per a l’exercici de les funcions que l’Agència Tributària té encomanades en relació amb la lluita contra el frau fiscal dut a terme a través d’entramats societaris d’entitats suposadament independents.

El Registre de Titularitats Reals, nascut a l’empara de la normativa europea sobre prevenció del blanqueig de capitals, recull la informació sobre la titularitat real de persones físiques, de manera directa o indirecta, de més del 25 % del capital social d’una entitat, així com, en el seu cas, informació sobre els denominats «titulars reals assimilats» (els administradors).

L’accés a aquestes dades per part de l’Agència Tributària facilitarà la detecció de conductes fraudulentes d’entitats aparentment no vinculades entre si, com ara la facturació recíproca per eliminar beneficis del grup, el desplaçament il·lícit de rendes cap a entitats sense tributació efectiva, l’obtenció de devolucions improcedents o l’alçament de béns.

Reforç de les comunicacions electròniques mútues

També com a novetat, el conveni avança en la remissió d’informació registral sobre entitats, i s’estableix la transmissió electrònica diària de la informació continguda en el Butlletí Oficial del Registre Mercantil, de manera que el Col·legi de Registradors traslladarà la informació del BORME a l’Agència incloent-hi la identificació mitjançant NIF de les persones jurídiques i, en cas d’estar disponible, també de les persones físiques.

Al seu torn, el conveni pot establir procediments més avançats de comunicació electrònica entre les dues parts. Així, s’articula la remissió de la comunicació per l’Agència Tributària als Registres Mercantils dels acords de baixa provisional i les corresponents rehabilitacions en l’Índex d’Entitats, o el procediment electrònic per a la presentació en el Registre Mercantil de la declaració fallida d’entitats inscrites.

Aquesta millora de la comunicació electrònica abastarà també la comunicació al Registre Mercantil de la revocació o rehabilitació del NIF assignat a persones jurídiques o entitats i a la presentació dels documents relatius a embargaments practicats per l’Agència. També s’estableix la utilització del canal electrònic registral per a l’enviament de requeriments d’informació als registradors.

Agencia Europa Press